Creative Design Agency

Onze DTP-stagiair Jurre gaat weg..

Jurre (19), onze stagiair DTP, gaat ons na vijf maanden verlaten. Het hoort erbij, maar we vinden het wel onwijs jammer dat hij er straks niet meer bij is, want hij is echt deel van ons team geworden! Hij heeft zich in deze stageperiode enorm ontwikkeld, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Lees hieronder meer over Jurre zijn ervaringen bij HLO en zijn toekomstplannen..

Hoe kijk je terug op jouw stage bij HLO?
HLO is een bedrijf waar ik me helemaal thuisvoelde. Ik heb er enorm veel geleerd en ben blij dat ik met zoveel leuke projecten kon helpen.

Ik heb het gevoel dat ik met veel meer kennis op het gebied van DTP en design ben weggegaan dan dat ik had toen ik binnenkwam. Deze ervaring zal ik dan ook zeker meenemen naar mijn eigen opdrachten in de toekomst.

Wat heb je geleerd? Wat vond je het leukst om te doen?
Ik heb hier enorm veel geleerd wat een stap verder gaat dan alleen DTP. HLO heeft mij de kans gegeven om ook zelf aan de slag te gaan met een ontwerp in plaats van het alleen te werktekenen.

Wat ik het leukste vond om te doen was alles wat te maken had met Packaging. Omdat het vaak technisch uitdagend is en er veel variatie is in het designproces (concept, model knippen en plakken, werktekenen). Er komt altijd wel een verpakking uit die ik nog nooit eerder heb gezien.

Wat zal je nooit vergeten? (anekdote, iets grappigs)
Dat ik de wegwijziging op ons pand moest vervangen en per ongeluk een stuk muur meetrok bij het verwijderen van de oude.

Heb je nog een tip voor een volgende stagiair(e)?
Wees niet bang om fouten te maken.
Probeer jezelf uit te dagen want alleen zo leer je nieuwe dingen.

Vertel eens.. hoe ziet komend jaar er voor jou uit?
Nadat ik klaar ben met mijn examens op het Grafisch Lyceum Rotterdam ga ik samen met mijn vrienden genieten van de zomer. Daarbij denk ik aan een lekker zonnetje, vakantie en festivals!

Daarna ga ik weer drie jaar tegemoet op het Grafisch Lyceum Rotterdam, dit keer voor de studie Vormgeven: Animatie. Ik kan niet wachten om weer nieuwe dingen te leren en mijn kennis op filmgebied te verbreden!

Onwijs bedankt voor je inzet en gezelligheid, Jurre!
We gaan je missen!